JAK ZRYCHLIT VÁŠ BĚH

Běhání je životní náplní spousty lidí. Když se lidem k běhu podaří dokopat a opravdu s ním začnou, většinou se do něj zamilují. Ale občas se z toho stane hon za časem, tempem a naběhanými kilometry. A pak nastává obrovská frustrace, když se nám i přes všechnu tu snahu vůbec nedaří být rychlejší a uběhnout víc a víc. Je dost možné, že to právě z tohoto důvodu po čase vzdáme. Ale dá se tomu předejít. Dá se Vaše tempo zrychlit.
běh pouští
Základem je interval
Intervalový trénink je jedna ze základních metod, jak zrychlit Váš běh. Prakticky to funguje na střídání sprintu a rychlé chůze. Například třicet sekund sprintujete a poté minutu jdete. Opakujete to například osmkrát za sebou. Poté zase běžte svým normálním tempem. Toto intervalové cvičení opakujte dvakrát během celého běžeckého tréninku. Snažte se běžet co nejrychleji to jde na krátkou vzdálenost. Vaše nohy si tak postupně zvyknou na rychlejší tempo, a i Vy tak poběžíte rychleji.

Protáhnutí před je důležité
Pokud se před během neprotáhnete, děláte obrovskou chybu nejen pro svoje tělo, ale i pro Vaše tempo. Správným protáhnutím svalů zamezíte jejich možným poraněním nebo natáhnutím, nohy by Vás také neměli tolik bolet. Také nastartujete svaly a připravíte je na následný výkon. Protahování bychom měli věnovat okolo deseti minut a měli bychom se soustředit na všechny části těla, a to i na ty, které při běhu nevypadají potřebně. Například záda. Ale rovná záda při běhu jsou víc, než si dokážete představit. Špatným postojem je můžete úplně odrovnat.
kondiční běh
A to hlavní – běhejte srdcem
Vždy si pamatujte, že běh je hlavně o radosti z pohybu. Nesoupeřte s ostatními, kdo má lepší čas. Nesnažte se překonávat ostatní. Snažte se překonávat pouze sebe. Snažte se vidět i malé pokroky, které děláte. A když se Vám jednou nedaří, neznamená to, že se Vám nebude dařit už nikdy. A hlavně, užívejte si vítr ve vlasech a radost z uběhnutých kilometrů. Na tom jediném opravdu záleží. Když budete běhat srdcem, výsledky se časem dostaví sami.

About the Author

You may also like these

No Related Post